Dosering : 30 gram per kilogram
Warmbinder voor sauzen, soepen en meer
Warmbinder is een bindmiddel dat wordt gebruikt in sauzen, soepen, salades en vleesproducten. Het middel bindt niet alleen water, maar ook azijn en wijn. Het is een gemodificeerd maïszetmeel. Om goed te kunnen binden dient deze hulpstof gedurende het verwarmproces aan het voedingsmiddel te worden toegevoegd.
Hoe gebruik je warmbinder?
Warmbinder los je met behulp van een garde op in warm water met een temperatuur van maximaal zestig graden. Het efficiëntst werk je wanneer je het alleen in vocht oplost. Het is dan namelijk makkelijker te berekenen welke hoeveelheid van dit bindmiddel je nodig hebt om je voedingsmiddel de juiste dikte te geven. De dosering mag een maximum van zes procent van het gewicht hiervan hebben. Met dit percentage bereikt je voedingsmiddel de dikte van vla. Wees ervan bewust dat dit additief geen oliën en vetten bindt.
Energie | 1474,04 kJ |
Energie | 352 kcal |
Vetten | 0,1 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 gram |
Koolhydraten | 87,5 gram |
waarvan suikers | 0 gram |
Eiwitten | 0,4 gram |
Vezels | 1,5 gram |
Zout | 0,3 gram |