Koekjesbodem (biscuit)
Met deze kant en klare koekjesbodem maak je gemakkelijk de lekkerste caramel shortbreads in je eigen keuken. Voeg zelf de boter, millionares caramel en chocolade toe en je hebt binnen no-time de lekkerste caramel shortbreads op tafel staan. Deze heerlijke slices zijn perfect om te delen op een feestje of voor bij de koffie.
Caramel shortbread recept
Benodigdheden
- 500 gram koekjesbodem (bicuit)
- 225 gram gesmolten boter
- 300 gram millionares caramel
- 200 gram chocolade druppels (melk of puur)
- Cakeblik 29 cm x 19 cm (ongeveer)
Bereiding
- Leg in de bodem van het cakeblik bakpapier en vet de randen in met boter.
- Smelt de boter in een pannetje, voeg daarna de koekjesbodem (biscuit) toe en meng het tot een geheel.
- Verdeel het geheel op de bodem en druk het aan tot een egale bodem. Stop deze bodem in de koelkast om even af te koelen terwijl je de volgende stap uitvoert.
- Giet de millionares caramel in een pannetje en warm het op, let op: niet laten aanbranden.
- Haal de cakevorm uit de koelkast en giet de caramel over de bodem en verdeel over het gehele cakeblik.
- Zet het cakeblik weer in de koelkast om af te koelen.
- Smelt de chocolade au bain marie. Zodra het gesmolten is kun je de chocolade net als de caramel over het gehele cakeblik verdelen.
- Laat dit ongeveer 2 uur in de koelkast afkoelen en snijd daarna in vierkante stukken, dit kan ongeveer in 4 cm bij 4 cm.
Allergenen
Kan mogelijk sporen bevatten van glutenbevattende granen, ei, soja, melk, lupine, noten, pinda's en sesamzaad.
Bewaardadvies
Koel, droog en donker bewaren
Ingrediënten
Koekjesbodem Bisquit 500 gram
- Productcode: Koekjesbodem Bisquit 500 gram
- Beschikbaar: Op voorraad